Airconditioning

Een airconditioningsysteem is veelzijdiger dan u denkt

  • Niet alleen koelen maar ook verwarmen
  • Airconditioning voorziet een beter werkklimaat
  • Eenvoudig lucht reinigen en ontvochtigen met één systeem

Airconditioning uitgelegd

Het begrip ‘airconditioning’ maakt de betekenis direct helder: het conditioneren van de lucht (en dus het binnenklimaat). Het creëren van het ideale binnenklimaat is dan ook geen probleem voor dit veelzijdige systeem. Toch denken veel mensen dat een airconditioning alleen bedoeld is voor het koelen van de ruimte. Niets is minder waar!

Airconditioning kent drie verschillende functies:

Het koelen van de ruimte

Het koelen van de lucht zorgt voor een koele ruimte. Het is de meest bekende functie van de airconditioning, maar een airconditioning kan ook worden gebruikt voor het verwarmen van de ruimte.

Het verwarmen van de ruimte

Zoals een airconditioning lucht kan koelen, kan deze de lucht ook verwarmen. Hierdoor kan de airconditioning ook prima worden ingezet als verwarming.

Het ventileren van de ruimte

Het creëren van de ideale temperatuur is niet voldoende voor het creëren van een optimaal binnenklimaat. Ventilatie is niet alleen van belang voor de gezondheid, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan het comfort. Airconditioning zorgt niet alleen voor een optimale temperatuur, maar ook voor voldoende ventilatie.

Het ontvochtigen van de lucht

Het ontvochtigen van de lucht is eveneens een cruciale factor in het creëren van een gezond en aangenaam binnenklimaat. Het ontvochtigen van de lucht kan vochtschade bovendien voorkomen: vochtplekken en schimmels, houtrot in vloeren, balken en kozijnen kunnen worden voorkomen door het creëren van gezond binnenklimaat.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Advies

Advies nodig? U kunt ook gebruik maken van onze configurator. Aan de hand van enkele korte vragen geven wij u een gratis advies. Het advies kunt u (indien gewenst) direct omzetten in een offerte.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl