Luchtbehandelingskast

Wat is een Luchtbehandelingskast?

Een luchtbehandelingskast (LBK) is een centrale voorziening voor de toevoer, behandeling en afvoer van lucht.

  • Voor zeer grote gebouwen geschikt
  • Tot in het detail mogelijk om lucht te zuiveren
  • Energiezuinig door warmteterugwinning indien gewenst

Wat is nu een luchtbehandelingskast?

De luchtbehandelingskast is dé oplossing voor grote gebouwen

Een luchtbehandelingskast systeem is een centrale voorziening voor de toevoer, luchtbehandeling en afvoer van lucht. Een LBK bestaat uit verschillende elementen. De afmetingen van een luchtbehandelingskast zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid elementen en de hoeveelheid lucht die moet worden toe- en afgevoerd. Dit zal altijd resulteren in maatwerk wanneer er gekozen wordt voor dergelijke systemen. Een LBK is ideaal voor de luchtbehandeling van grote gebouwen. Zo bent u verzekerd van de juiste temperatuur en u heeft geen omkijken naar het gebruik ervan.

Het Systeem wordt altijd samengesteld op de wensen en behoeftes van de gebruiker

Luchtbehandelingskasten zijn altijd maatwerk. Dit komt door de grote verscheidenheid aan opbouw, capaciteit en uitvoeringen. Het systeem wordt precies volgens de gebruikersspecificatie geleverd. Hierdoor voldoet het systeem aan de juiste volumestroom, beschikt de luchtbehandelingskast over voldoende koel- en verwarmingscapaciteit en zorgt het systeem voor een optimale luchtkwaliteit.

Hoe werkt een luchtbehandelingskast?
Schone, frisse buitenlucht wordt aangezogen voor behandeling. De lucht wordt behandeld tot deze exact de gewenste kwaliteit heeft. Ook wordt gezorgd voor het juiste percentage zuurstof. Het systeem is erg duurzaam omdat ze relatief duurzaam zijn door het WTW systeem welke als optie geinstalleerd kan worden. Met de juiste installatie van nieuwe systemen bent u verzekerd van een duurzaam systeem én een juist binnenklimaat. Zo bent u verzekerd dat u met warm en koud weer altijd een prettige werk of gast omgeving heeft.

Alles is mogelijk met een LBK; benieuwd naar de opties?

Warmte-recirculatie
In een module met contra-roterende kleppen kan reeds verwarmde lucht uit het gebouw gemengd worden met frisse buitenlucht voor de juiste temperatuur. Technisch gezien erg vernuftig maar erg belangrijk voor het juiste binnen klimaat. De regeling hiervan kan zo nodig proportioneel of handmatig plaatsvinden. Ook minimum- en maximumwaardes zijn traploos instelbaar.

Luchtfiltering
Vlakfilters kunnen ter bescherming van verwarmings- en koelelementen worden geplaatst. Ook kunnen deze als voorfiltering voor een hoogwaardigere filterklasse in de filtermodule worden geplaatst. Op deze manier wordt de lucht juist conditioneerd in het pand ingebracht.

Wij geven uiteraard hier graag informatie over, het is niet meer dan vanzelfspreken dat deze service altijd vrijblijvend is.

De luchtbehandelingskast is door de grote verscheidenheid aan uitvoeringen tot op de kleinste details te leveren naar wens van de gebruiker. De KlimaatExpert is niet voor niets een expert, wij willen alleen persoonlijk advies geven om tot het beste resultaat te kunnen komen.

 

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl