Onderhoud en beheer

Onderhoud & beheer van uw airconditioning

Onderhoud is het punt waar veel geld mee bespaard kan worden, jaarlijks onderhoud maakt de totale kosten significant lager.

  • Voorkom storingen door tijdig en goed onderhoud
  • Goed onderhoud levert op termijn een betere luchtkwaliteit
  • Door regelmatig onderhoud werkt uw systeem tot ruim 30% zuiniger

Wat zijn de voordelen van goed onderhoud?

Onderhouden = voorkomen van storingen, veel storingen komen voort uit achterstallig onderhoud

Door uw airconditioning of klimaatsysteem regelmatig te onderhouden voorkomt u storingen, werkt uw systeem energiezuiniger en gaat hij langer mee. Airconditioning is een systeem dat op vele manieren wordt aangetast doordat hij lucht verplaatst. De lucht die door de airconditioning heen gaat is vervuilde lucht en voorzien van vele bacteriën, stofdeeltjes en andere vieze deeltjes die worden opgevangen door de airconditioning. Zonder goed onderhoud stapelt deze viezigheid zich op in de airconditioning met nadelige gevolgen. Hiervoor dienen de airconditioninginstallaties minimaal jaarlijks te worden voorzien van een grondige reiniging tijdens het onderhoud.

Het wordt aangeraden om elk jaar uw klimaat systeem op meerdere punten na te laten kijken

Een grondige reiniging van onder andere de filters, lekbak, roosters, condensor, verdamper en luchtslangen. Een aantal voorbeelden van onderhoud zijn: Het nalopen van het koeltechnisch systeem zoals het opmeten van de drukeenheden van het koudemiddel. Controleren van de juiste instellingen en programmeringen van het systeem. Koelt de unit wanneer hij moet koelen en verwarmt het systeem wanneer hij moet verwarmen?

Filters zijn een essentieel onderdeel van een airco, deze zijn echter gemakkelijk zelf te onderhouden.

De airconditioning is voorzien van filters die de vervuiling van de lucht opvangen. Deze filters kunt u zelf ook schoonhouden door deze uit de airconditioning te halen en schoon te maken met de stofzuiger. Deze handeling kost circa 5 minuten van uw tijd en levert u een betere luchtkwaliteit en een betere werking van uw airconditioning. Als u hulp nodig heeft, wij staan altijd voor u klaar!

Wilt u meer informatie over het onderhoud aan uw airconditioning? Vraag dan onze onderhoudskaart vrijblijvend aan, hierop kunt u uitgebreid nalezen waaruit onderhoud precies uit bestaat. Ook als u een prijsopgave wilt ontvangen voor uw onderhoud aan uw airconditioninginstallatie dan staan wij voor u klaar.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl