Single split airconditioning

Airco split

Wat is een single split of airco split systeem?

  • Single split airconditioning kan koelen en verwarmen
  • Single split airconditioning kan tot wel 300m2 controleren
  • Multifunctioneel voor het optimaliseren van het leefcomfort

De single split airconditioning uitgelegd

Airco split

Tegenwoordig worden de splitsystemen standaard uitgerust met een invertertechniek. Een airconditioner met invertertechnologie past het vermogen van de airconditioner aan op de omstandigheden, waardoor er energie wordt bespaard. Hierdoor kan een hoger rendement en een grotere capaciteit worden bereikt. Het principe van de invertertechnologie is dat de airco ’s morgens sneller opstart waardoor de ingestelde temperatuur sneller wordt bereikt. Zodra deze temperatuur is bereikt, blijft de compressor van de airconditioner continue op een laag niveau actief, waardoor de temperatuur stabiel blijft.

Invertertechniek

Een single split airco of airco split systeem bestaat uit één binnen- en één buitenunit. De binnenunits zijn heel divers en variërend. Zo kunt u kiezen uit een wandunit, vloerunit, plafondonderbouwunit, cassette-unit en een kanaalunit. Een kanaalunit is een systeem dat vaak boven een plafond wordt weggewerkt en met roosters ervoor zorgt dat de gewenste koude lucht de ruimte word ingeblazen.

Win-win-win situatie

Uw airconditioner is dus niet langer alleen om te koelen; maar het hele jaar door is een airconditioning een échte klimaatregelaar. Daardoor heeft u altijd de gewenste temperatuur in de ruimte. U stelt eenmalig de temperatuur in, net als bij uw cv-ketel, de airconditioner houdt de ruimte perfect op de ingestelde temperatuur.

De KlimaatExpert kiest bewust voor duurzame en energiezuinige klimaatsystemen en daarvoor wordt u beloont. Aangezien wij begrijpen dat u niet de do’s en don’ts weet omtrent klimaatbeheersing, staan wij u daar graag bij. Met onze jarenlange ervaring kunnen we uw wensen en behoeftes combineren mét een een energiezuinig systeem. Dit heeft niet alleen het voordeel dat u lage energiekosten heeft maar ook dat u investering in aanmerking komt voor een subsidieregeling. We spreken hier ook wel van een win-win-win situatie. U spaart het milieu, u heeft lagere energie kosten én er is een vaak kans op een subsidie regeling.

U kunt ons assortiment vinden door te klikken op “Airconditioning producten“.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl