Storing

De ervaring voor een snelle oplossing

Een klimaatinstallatie is vatbaar voor een storing en een storing kan vele oorzaken hebben. Zodra u een storing heeft geconstateerd is het van belang om deze zo snel mogelijk op te lossen. Wij hebben de ervaring om deze zo snel mogelijk op te lossen.

  • Maak regelmatig uw filters schoon
  • Laat uw airconditioning ieder jaar controleren
  • Verander regelmatig de modus van koelen/verwarmen

Storingen komen regelmatig voor, wij helpen u graag dit op te lossen en in de toekomst te voorkomen.

Heeft uw airco last van een storing?

Er zijn veel verschillende soorten storingen, veel van deze storingen zijn eenvoudig terug te leiden en eenvoudig op te lossen. Als hierbij hulp nodig heeft kunt u samen met onze servicedesk de werking van de airconditioning controleren. Het kan zijn dat de instellingen van de airconditioning niet goed staan, waardoor de airconditioning niet goed functioneert. Bel met onze servicedesk en we checken het complete systeem om samen naar een oplossing te zoeken. Het gebruik van deze service is gratis. Verschillende problemen met de instellingen van de airconditioning kunnen zo kosteloos, snel en eenvoudig worden opgelost. Lukt het niet om het probleem telefonisch op te lossen? Dan kunnen we een servicemonteur voor u inplannen, onze monteurs kunnen binnen 60 minuten in heel Nederland op locatie zijn.

Onderschat onderhoud nooit!

Onderhoud is een belangrijk onderdeel van het voorkomen van storingen. Onderhoud is ook zeer belangrijk voor de levensduur van een klimaat installatie, onderschat onderhoud dan ook nooit. Een eenvoudig voorbeeld is het regelmatig reinigen van een filter. Dit voorkomt in meer dan de helft van de gevallen een storing.

Wij adviseren om minimaal 1 keer per jaar een klimaat installatie te laten laten controleren en zo nodig te laten onderhouden.

Een veel voorkomend probleem bij airconditioning storing

Een van de meest voorkomende klachten is een stinkende airco. De geur ontstaat meestal als de airco aangezet wordt. In de verdamper zit een lekbakje welke het vocht opvangt. Het vocht uit de warme lucht slaat neer op de koude verdamper en droge, koele lucht wordt in de ruimte geblazen. Als u de airco uitzet is de verdamper nog nat. Een natte, vuile verdamper in een donkere ruimte is een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Deze bacteriën groeien prima onder deze omstandigheden en dat is wat u ruikt als de airco aangezet wordt. Dit is te voorkomen door regelmatig onderhoud aan uw airconditioning uit te voeren, zodat de verdamper grondig kan worden gereinigd. Bacteriën krijgen hierdoor minder kans om zich te nestelen. Wilt u direct hulp bij het oplossen van een storing? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl