Warmteterugwinning systeem

Wat is een WTW / Luchtbehandeling systeem?

Met behulp van een kruisstroomwisselaar mengt de warmtewisselaar de aangezogen buitenlucht met de afgevoerde binnenlucht.

  • Ventilatie verhoogt het comfort
  • Ventilatie verbetert de arbeidsprestaties
  • Ventilatie vermindert gezondheidsklachten

Een van de meest duurzame ventilatie systemen ter wereld!

Ventilatiebalans met WarmteTerugWinning (WTW) is een ventilatiesysteem voor de afvoer van vervuilde lucht en de aanvoer van schone lucht. Het WarmteTerugWin-systeem gebruikt de warmte uit de afgevoerde lucht om de in te voeren (schone) lucht voor te behandelen en op te warmen. Het gebruik van een balansventilatie met WTW zorgt voor een rendement tot 88 procent en vermindert de belasting van het klimaatsysteem.

Kruisstroom-warmtewisselaars: bespaar op de totale kosten van een airconditioningsysteem

Kruisstroom-warmtewisselaars werken met koude- en Warmteterugwinning. Met behulp van een kruisstroomwisselaar mengt de warmtewisselaar de aangezogen (schone) buitenlucht met de afgevoerde binnenlucht. De warmtewisselaar brengt de aangepaste lucht op de gewenste temperatuur. Het voordeel van kruisstroom-warmewisselaars is een besparing op de totale kosten van het airconditioningsysteem.

Een betere leefomgeving: verbeter het leefklimaat door de ventilatie te veranderen.

De luchtkwaliteit is bepalend voor een goed én gezond binnenklimaat. Een slechte luchtkwaliteit komt echter nog vaak voor. Niet alleen in bestaande gebouwen, maar ook in nieuwbouwprojecten. Goede ventilatie zorgt niet alleen voor meer comfort, maar is bovendien een stuk gezonder. Het ideale luchtvochtigheidsgehalte ligt tussen de veertig en zestig procent; ventilatie verlaagt het vochtgehalte in de lucht en zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Hoeveel lucht ververst moet worden (het debiet) is afhankelijk van een aantal verschillende factoren:

  • De productie van vocht
  • Hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) in de lucht
  • De mate van luchtverontreiniging
  • Het soort luchtverontreiniging
  • Het aantal personen/dieren dat in de ruimte aanwezig is

Ook met Warmterugwinning systemen is het zo dat deze een hoge mate van complexiteit kennen. Om te kunnen waarborgen dat slechts de best mogelijke systemen geïnstalleerd worden is het voor ons een regel dat wij alleen persoonlijk vrijblijvend advies geven. Mocht u meer informatie willen dan kunt u het formulier invullen of contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl