Hoe vaak moet ik de filters van mijn airconditioning vervangen?

Het filter van uw airconditioning zorgt dat uw airconditioning goed werkt én zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. Het is dus belangrijk dat deze filters in prima conditie zijn; dat betekent dat de luchtfilters regelmatig gereinigd en vervangen moeten worden.

Hoe vaak moet ik de filters van mijn airconditioning vervangen?

Het onderhoud van uw airconditioning bestaat o.a. uit het reinigen en controleren van de filters van uw airco. Wij adviseren u om uw airconditioning minimaal 1 keer per jaar te laten onderhouden. Hoe vaak de filters van uw airconditioning vervangen moeten worden is afhankelijk van de omstandigheden; druk autoverkeer en sterke luchtverontreiniging zorgen dat de luchtfilters van uw airco harder moeten werken om de aangevoerde lucht te zuiveren. De filters van uw airconditioning zullen dan jaarlijks vervangen moeten worden; dit zal de monteur tijdens het onderhoud aangeven.

Hoe vaak moet ik de filters van mijn airconditioning reinigen?

Het reinigen van de luchtfilters van uw airconditioning zorgt dat de filters optimaal kunnen werken. Zo bent u verzekerd van een optimale luchtkwaliteit. Wij adviseren u om de filters van uw airconditioning minimaal vier keer per jaar te reinigen.

Meer over Onderhoud

  • Gastbeleving onder druk door slecht airco onderhoud in de Horeca >
  • Wat is dé ideale maand om uw airco te onderhouden? >
  • Filters airconditioning reinigen >

Laat u terugbellen

Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl