Filters airconditioning reinigen

Het regelmatig reinigen van de filters van uw airconditioning zorgt niet alleen voor een perfect werkende airco, maar ook voor een optimale luchtkwaliteit.

Het belang van schone filters

Het reinigen van de luchtfilters zorgt dat airconditioning optimaal werkt: de airco moet immers lucht kunnen aanzuigen én zuiveren om zijn werk te kunnen doen. Verstopte en vervuilde filters kunnen voor problemen met uw airconditioning zorgen. Zo kunnen verstopte luchtfilters de reden zijn dat de airconditioning niet meer blaast. De luchtfilters van de airconditioning filteren bovendien en pollen en andere vervuilingen uit de aangevoerde lucht. Niet voor niets is airconditioning voor mensen met hooikoorts een ideale manier van ventileren; de airco houdt de pollen tegen en zorgt voor voldoende ventilatie.

Hoe vaak moet ik de filters van mijn airconditioning reinigen?

Wij adviseren u om de luchtfilters van uw airconditioning 4 keer per jaar te controleren en (indien nodig) schoon te maken. Het filter wordt bij het onderhoud aan uw airconditioning ook altijd gecontroleerd en gereinigd door de monteur. Het luchtfilter van airco zal incidenteel vervangen moeten worden; de onderhoudsmonteur zal u adviseren over het vervangen van de filters. Lees meer over het onderhoud van uw airconditioning en hoe vaak u de airco moet laten onderhouden.

Hoe kan ik de filters van mijn airconditioning reinigen?

Het reinigen van de filters van uw airconditioning is een simpel klusje. Het filter van de airco kan (afhankelijk van het type airconditioning) worden gereinigd met behulp van de stofzuiger of door het filter uit te wassen.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl