Wat is dé ideale maand om uw airco te onderhouden?

Of het wordt kouder of het wordt weer warmer en dat betekent dat uw airconditioning in optimale conditie moet zijn om te zorgen dat u kunt genieten van een heerlijk binnenklimaat.

Het onderhouden van de airconditioning

Het airconditioning onderhoud zorgt niet alleen dat uw airco perfect werkt, maar levert ook een kostenbesparing op: een goed onderhouden airconditioning werkt tot 46% energiezuiniger. Het onderhouden van uw airconditioning levert dus een flinke besparing op de stookkosten op.

Rekenvoorbeeld:

Het onderhoud van uw airconditioning kost 185,- euro*. Het huidige verbruik van uw airconditioning kost 127,- euro** per maand. Het onderhoud van uw airconditioning zorgt dat uw airconditioning tot 46% zuiniger werkt: dat levert een besparing van 41,- euro*** per maand op. Het onderhoud van uw airconditioning verdient zichzelf dus binnen no-time terug.

* Rekenvoorbeeld. Vraag naar de kosten voor onderhoud van uw specifieke airconditioning.
** Het verbruik van uw airconditioning zonder onderhoud is meer dan 100%.
*** Rekenvoorbeeld op basis van een airconditioning voor koelen en verwarmen van 1,3Kw.

Dé ideale onderhoudsmaand?

Het onderhouden van uw airconditioning zorgt dat uw airco u niet in de “kou” laat staan. Het onderhoud kan het beste gepland worden op een moment dat de airconditioning even niet wordt gebruikt. Daarom is de airconditioning-onderhoudsmaand tussen de seizoenen in: de temperaturen zijn meestal zo mild dat de airconditioning (nog) niet wordt gebruikt.

Heeft u de airconditioning nog niet laten onderhouden? Geen probleem. Geen probleem plan direct uw airconditioning-onderhoud en wij zorgen dat uw airconditioning binnen 5 werkdagen wordt onderhouden.

Airconditioning onderhoud bestaat o.a. uit:

  • Het controleren van de werking van uw airconditioning.
  • Het controleren van de diverse instellingen en programmeringen.
  • Het controleren van de filters en koelmiddelen.
  • Het reinigen/vervangen van de filters.
  • Technische inspectie van de buiten-unit.
  • Het reinigen van de lekbak en de verdamper.
  • Het meten van het stroomverbruik van uw airconditioning.

Ook al heeft uw airconditioniong, zoals sommige airco’s zoals een multisplit airco een zelfreinigings functie, dan nog wordt het aangeraden om uw airco te laten onderhouden.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl