Montage en installatie

Installatie met STEK-erkenning

In Nederland bestaat speciale wetgeving (STEK) voor de installatie van split-systemen. Wij werken uitsluitend met installateurs met een STEK-erkenning, die de inbedrijfstelling van de installatie verzorgen.

  • Monteurs met ruim 10 jaar ervaring in de techniek
  • Jaarlijkse bijscholing voor actuele productkennis
  • Monteurs met VCA

Kies bij montage voor erkende en gekwalificeerde monteurs

Onze monteurs zijn de basis van uw binnenklimaat

Onze gecertificeerde en ervaren monteurs zorgen in heel Nederland voor een vakkundige installatie en montage van uw systeem. Zij vormen de basis voor een goede, probleemloze werking van uw airconditioning; een systeem waar ú op kunt rekenen.

Advies van de KlimaatExpert

Airconditioning installaties worden afgestemd op de inhoud grootte van de ruimte, de warmte last en de bezetting van de betreffende ruimte. Nadat een van onze adviseurs is langs geweest hebben zij een vermogen bepaald en een installatie bepaald die voldoet. Na volledige installatie van een airconditioning wordt de installatie gevuld met het juiste koudemiddel. De diameter van de leiding en de lengte bepalen hoeveel koudemiddel er moet worden toegevoegd of juist worden verwijderd. Deze handeling vraagt om kennis en ervaring om te komen tot een goede werking van de airconditioning.

F-Gassen en Iso Normen

Airconditioningsystemen zijn gevoelige installaties die gemonteerd moeten worden conform F-gassen wetgeving en de ISO Normen. Een Airconditioning is een systeem met een koudenmiddel die zonder aantasting door het systeem wordt gepompt waardoor het mogelijk is om te koelen, te verwarmen en te ontvochtigen. Met een aantasting van het koudemiddel heeft het systeem een kortere levensduur en bereikt hij niet meer de capaciteit die benodigd is om een ruimte voldoende te koelen of te verwarmen. Dat is het punt dat een gecertificeerde monteur van belang is.

Let op!

De installatie van een airconditioning-systeem moet volgens de geldende voorschriften worden gedaan. Eigen installatie kan nadelige gevolgen hebben voor de werking van uw airco. Bovendien vervalt de garantie wanneer schade aan de airco het gevolg is van foutieve installatie. We adviseren u daarom altijd voor een aanschaf inclusief installatie te kiezen.

STEK-bedrijfscertificaat

Het F-Gassen certificaat is verplicht voor iedere monteur die werkt met koelinstallaties, zoals airconditioning. Bedrijven met een STEK-bedrijfscertificaat zorgen voor een veilige, duurzame en vakkundige installatie van uw airconditioning. Ook voor het onderhoud van uw airconditioning kunt op onze gecertificeerde monteurs vertrouwen.

Gecertificeerde monteurs

Onze medewerkers beschikken over de juiste opleidingen en certificaten; zo bent u verzekerd van kwaliteit. Vanzelfsprekend werken we uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en producten.

Airco laten monteren?

Mocht u al een klimaat systeem hebben en deze willen laten monteren dan kan dat altijd. Hier onder hebben wij een kort overzicht waar u uit kan kiezen. Heeft u een afwijkende situatie of komt u er niet uit? Neem dan gerust contact op, of vul een contact formulier in. Dan nemen wij contact met u op. Uw airconditioning monteren is voor ons áltijd weer een eer.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl