IBIS hotel Amsterdam

Kosten besparen en betere gastbeleving

IBIS behoort tot de grotere hotelketens ter wereld, met meer dan 1.000 vestigingen verspreid over alle continenten. Door de enorme bekendheid en populariteit van Amsterdam, doet het IBIS hotel in deze stad het hele jaar door goede zaken.

Het aantal gasten blijft toenemen en ook de waardering van het hotelverblijf is boven verwachting. Om deze sterke positie te behouden, dient IBIS Amsterdam continu kritisch te kijken naar eventuele verbeteringen. Het advies van BinnenKlimaatExpert kwam als geroepen: met een optimaal binnenklimaat en innovatief airconditioningssysteem kan het hotel flink op de kosten besparen, en kan er meer omzet worden gerealiseerd. Naast het kosten aspect was het belangrijk dat de gast beleving altijd voorop staat. Men moet een aangenaame tijd hebben wanneer zij overnachten bij IBIS.

Wensen van Ibis

Een prettig binnenklimaat behoort tot de belangrijkste wensen van een hotelgast. Doordat Amsterdam te maken heeft met sterk afwisselende seizoenen en veranderlijke temperaturen, dient een hotel in deze stad over een goed airconditioningssysteem te beschikken. Zo kan het binnenklimaat tot in detail worden geregeld en bevinden de gasten zich te allen tijde in een prettige omgeving. Bovendien bepaalt dit tot op zekere hoogte of gasten in de toekomst zullen terugkeren, wat van groot belang is voor het succes van het hotel.

Oplossing

Door een toevallig verloop van omstandigheden kwam de bedrijfsleider van IBIS Amsterdam in contact met Albert van Ingen. “Door zijn duidelijke kennis van zaken en eerlijk advies was ik binnen korte tijd overtuigd van het voordeel van een innovatief airconditioningssysteem.” Ook bij andere vestigingen van de IBIS keten maken ze inmiddels gebruik van de producten en het onderhoud van BinnenKlimaatExpert. “Het aantal storingen is een stuk lager dan voorheen en het energieverbruik is verminderd.”

Het installatieproces was van zeer grote omvang: alle kamers van het hotel in Amsterdam moesten worden voorzien van een zelf te bedienen airconditioningssysteem. Met deze systemen hebben de gasten de mogelijkheid om zelf de temperatuur in te stellen en kan zowel gekoeld als verwarmd worden. Uiteraard is er tijdens de installatie rekening gehouden met het comfort van de gast. Door de toepassing van innovatieve eigenschappen zorgen de klimaatsystemen van BinnenKlimaatExpert voor een minimale geluidsoverlast.

Bijzonderheden

Omdat het IBIS hotel nieuw werd gebouwd was er een volledig nieuw airconditioning systeem benodigd. Door een goede ondersteuning van onze experts en de vertrouwelijke samenwerking verliep het gehele proces zeer soepel.

Wilt u advies over het juiste luchtgordijn of airconditioning? Wij staan voor u klaar! Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij komen dan bij u langs om de situatie te bekijken en u van een advies op maat te voorzien.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl