Airconditioning maakt lawaai

Het is vervelend als uw airconditioning lawaai maakt; dit is zeker niet de bedoeling en duidt op problemen.

Stap 1: Controleer de kap van de airconditioning

Het probleem kan worden veroorzaakt door zoiets simpels als een kap die niet goed dicht zit. Als u de airconditioning inschakelt, zorgt dit dat uw airco lawaai maakt. Controleer de kap van uw airconditioning. Schakel de airconditioning vervolgens opnieuw in en controleer de airconditioning.

Helpt dit niet en maakt uw airconditioning nog steeds lawaai? Ga dan door naar stap 2.

Stap 2: Controleer de filters

Controleer de filters van uw airconditioning. Verstopte en vervuilde filters zijn de meest voorkomende oorzaak. Het filter van de airconditioning kan eenvoudig worden verwijderd en met de stofzuiger schoongemaakt worden.

Wij raden u aan om het filter van de airco minimaal 1x per maand schoon te maken.

Stap 3: Controleer de balans/stabiliteit van de airconditioning

Als u airconditioning lawaai maakt, kan dit veroorzaakt worden door onbalans. Heeft u een airconditioning-unit die op de grond staat? Controleer dan de stabiliteit en balans. Het controleren van de balans van deze airconditionings kan eenvoudig met behulp van een waterpas. Heeft u een ander type airconditioning? Laat deze dan controleren door een monteur. Neem contact op met onze monteurs voor het maken van een afspraak. Wij zorgen dat het probleem verholpen wordt.

Heeft u de airconditioning stabiel geplaatst en maakt deze nog steeds lawaai? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

Stap 4: Laat uw airconditioning onderhouden

Het airconditioning-systeem heeft een bepaalde druk in het systeem nodig om goed te kunnen functioneren. Als het systeem over onvoldoende koelmiddel beschikt dan zullen de kleppen in de compressor gaan resoneren. Hierdoor maakt de airconditioning lawaai. Regelmatig onderhoud aan uw airconditioning voorkomt dit probleem. Het koelmiddel wordt tijdens het onderhoud gecontroleerd en indien nodig aangevuld. Laat uw airconditioning 2x per jaar onderhouden om zeker te zijn van een perfect werkende airconditioning.

Oktober = airconditioning-onderhoudsmaand
Het ideale moment om uw airco te laten onderhouden is de maand oktober: de airconditioning heeft de hele zomer lang hard gewerkt om de ruimte te koelen én hoeft nog niet te worden ingeschakeld voor het verwarmen. En daarom is oktober dé airconditioning-onderhoudsmaand.

Neem direct contact op voor het maken van een afspraak.

Stap 5: Laat uw airconditioning controleren

Het probleem ‘mijn airconditioning maakt lawaai’ kent verschillende oplossingen. Het probleem kan door verschillende zaken worden veroorzaakt; ook op technisch gebied. Bekende technische oorzaken voor een airconditioning die lawaai maakt zijn:

  • Problemen met de waterpomp
  • Problemen met de motor
  • Problemen met de compressor
  • Technische mankementen

Plan direct een afspraak met onze monteurs. Wij lossen het probleem binnen 48 uur voor u op.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl