Airconditioning wordt niet koud

De airconditioning wordt niet koud, maar blaast wel lucht? Het probleem kan verschillende oorzaken hebben. Het filter van de airconditioning kan verstopt zitten, maar het kan ook duiden op technische problemen.

Stap 1: Controleer de instellingen van uw airconditioning

De airconditioning wordt niet koud? Controleer de instellingen van uw airconditioning. De airconditioning wordt niet koud als het apparaat niet correct is ingesteld; temperatuur én stand zijn van invloed op de werking van de airconditioning. Heeft u de afstandsbediening van de airconditioning misschien laten vallen? Het kan voorkomen dat hierdoor (per ongeluk) de instellingen veranderd zijn.

Heeft u de instellingen gecontroleerd, maar wordt de airconditioning nog steeds niet koud? Ga verder met stap 2.

Stap 2: Controleer de filters

De instellingen van uw airconditioning zijn correct ingesteld, maar uw airconditioning wordt niet koud? Controleer de filters van uw airco. Het filter is belangrijk voor de werking van uw airconditioning. Wij adviseren u om minimaal 1x per maand het filter te reinigen. Het reinigen van het filter kan gewoon met de stofzuiger.

Wij kunnen het onderhoud van uw airconditioning ook voor u verzorgen. Heeft u interesse in de mogelijkheden van een onderhoudscontract voor uw airconditioning? Neem dan contact op.

Stap 3: Laat uw airconditioning controleren

Het filter is schoon en het systeem is correct ingesteld, maar de airconditioning wordt niet koud? Het probleem kan ook worden veroorzaakt door technische mankementen, zoals een gebrek aan koudemiddel of een probleem met de compressor.

Het probleem kan helaas ook worden veroorzaakt door een combinatie van verschillende technische mankementen. Neem daarom contact op met onze KlimaatExperts. Wij kunnen de airconditioning voor u controleren en u adviseren over de beste oplossing voor dit probleem. Het kan soms voordeliger zijn om de airconditioning te vervangen.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl