Airconditioning stinkt

Het is vervelend als de airconditioning stinkt. Het probleem kan vaak eenvoudig worden opgelost door uw airconditioning te laten onderhouden.

Stap 1: Controleer de onderhouds-status

Heeft u de airconditioning recent laten onderhouden? Het onderhoud van de airconditioning bestaat o.a. uit het controleren en reinigen van de filters en het schoonmaken van de lekbak. Vaak is de lekbak de boosdoener. De lekbak vangt condens en vocht op; hier kunnen schimmels ontstaan die maken dat de airconditioning stinkt. Wij adviseren u om de airco minimaal 1 keer per jaar te laten onderhouden. Zo voorkomt u dit vervelende probleem.

Stap 2: Laat de aansluiting van uw airconditioning controleren

Het is belangrijk dat uw airconditioning goed is aangesloten. De airco zuigt buitenlucht aan, brengt deze op de gewenste temperatuur en brengt deze geconditioneerde lucht in de kamer. Als de airconditioning lucht uit bijvoorbeeld de kruipruimte aanzuigt, dan kan dit de oorzaak zijn dat de airconditioning stinkt. Zeker wanneer de afvoer in deze ruimte niet is voorzien van een waterslot of een terugslagklep ontstaat dit probleem. Neem contact op met onze KlimaatExperts en wij controleren de aansluiting van uw airco.

Stap 3: Laat uw airconditioning controleren

Heeft u de airconditioning regelmatig laten onderhouden én is de airco correct aangesloten, maar de airconditioning stinkt? Het probleem kan ook worden veroorzaakt door technische mankementen. Laat uw airconditioning controleren op technische problemen. Neem contact voor het maken van een afspraak. Wij lossen het probleem voor u op.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl