Airconditioning reageert niet

De airconditioning reageert niet? Het probleem kan worden veroorzaakt door een defecte afstandsbediening, problemen met de batterijen of een storing aan uw airconditioning. Gebruik het stappenplan om het probleem op te lossen.

Stap 1: Controleer de storings-indicator

De airconditioning reageert niet? Het probleem kan worden veroorzaakt door een storing aan de airconditioning. Controleer daarom eerst de storingsindicator. Hoe een eventuele storing wordt aangegeven is afhankelijk van het type airconditioning.

Storingen aan de airconditioning kunnen worden aangegeven door:

  • LED-lamp
  • Display

Neem contact op met onze storingsdienst als de storings-indicator van uw airconditioning een storing aangeeft.

De airconditioning reageert niet én heeft geen last van een storing? Ga naar stap 2.

Stap 2: Controleer de batterijen van uw afstandsbediening

Heeft u een airconditioning met een infrarood afstandsbediening? Controleer de batterijen van uw afstandsbediening. Ook als de batterijen nog niet zo lang geleden in de afstandsbediening gedaan zijn. Het kan zijn dat de batterijen slecht zijn.

Stap 3: Controleer de bediening van de airconditioning

Het probleem kan ook worden veroorzaakt door een defecte (afstands)bediening. Gebruik (indien mogelijk) een alternatieve bediening voor uw airconditioning. Gebruik de wandbediening van de airco of bedien de airconditioning met behulp van eventuele knoppen op de airconditioning. Heeft u het vermoeden dat de wandbediening van uw airco defect is? Gebruik de afstandsbediening om dit te controleren.

Reageert de airconditioning wél op deze alternatieve bediening? Neem dan contact op met ons voor het controleren en repareren van de bediening. U kunt ook bij ons terecht voor het bestellen van een nieuwe afstandsbediening.

Stap 4: Laat uw airconditioning controleren

Het probleem is niet opgelost én uw airconditioning reageert nog steeds niet? Neem dan contact op met onze servicemonteurs. Wij lossen het probleem voor u op.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl