Knipperend lampje op de airco

Een knipperend lampje op de airconditioning kan duiden op een storing. Het kan echter ook zijn dat de instellingen van uw airconditioning niet goed staan ingesteld.

Stap 1: Controleer de instellingen

Controleer de instellingen van uw airconditioning. Het kan zijn dat airconditioning niet goed is ingesteld, bijvoorbeeld een hoge temperatuur in combinatie met de stand koelen of een lage temperatuur in combinatie met verwarmen. Heeft u de instellingen gecontroleerd, maar brand er nog steeds een knipperend lampje op uw airconditioning? Heeft u een multi-split airconditioning? Ga dan naar stap 2.

Stap 2: Controleer de verschillende units

Heeft u een multi-split airconditioning met meerdere units? Controleer dan de instellingen van de verschillende units. Het voordeel van een multi-split airconditioning is dat iedere ruimte individueel op temperatuur gebracht kan worden, maar de airco kan niet de ene ruimte koelen en ondertussen de andere ruimte verwarmen. De units functioneren alleen wanneer ze beiden in dezelfde stand staan (dus: koelen of verwarmen). Schakel de airconditioning uit en haal de stroom van de airco. Wacht 5 minuten en schakel de airconditioning opnieuw in.

Stap 3: Storing

Een knipperend lampje kan ook duiden op een storing. Raadpleeg de handleiding van uw airconditioning om dit vast te stellen. Het kan zijn dat de airconditioning ondanks deze storing prima werkt, maar niet alle storingen leveren direct problemen op. Het probleem kan later echter wel voor het uitvallen van de airco zorgen. Neem daarom direct contact op met onze KlimaatExperts. Wij lossen het op.

Stap 4: Laat uw airconditioning controleren

Heeft u de handleiding geraadpleegd en duidt een knipperend lampje niet op een storing van uw airconditioning? Het probleem kan ook veroorzaakt worden door een technisch probleem. Laat uw airconditioning controleren. Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij zullen de airconditioning voor u controleren.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl