Hoe wordt een airconditioningssysteem gemonteerd?
Alvorens onze experts aan de slag gaan met de montage van een airco, zal eerst met de klant worden overlegd hoe, waar en wanneer het systeem wordt gemonteerd. In de meeste gevallen zien we dat kantoorpersoneel rond de klok van 9 uur ’s ochtends begint. Om de overlast te beperken, zorgen we dat onze experts al om 7 uur aanwezig zijn en aan het werk kunnen. Werkzaamheden die vooral voor geluidsoverlast zorgen, zoals het boren en slijpen, worden direct gedaan. Zo wordt voorkomen dat uw personeel tijdens een vergadering of telefoongesprek last ondervindt van de montage van het airconditioningssysteem.
Na het monteren van de airco wordt de locatie volledig schoongemaakt en achtergelaten zoals we het hebben aangetroffen. Bovendien hoeft u zich als bedrijf zich geen zorgen te maken over onze komst en hoeven er geen voorbereidingen getroffen te worden. Bij BinnenKlimaatExpert zorgen we voor een perfecte service van begin tot eind.
Hoe wordt een airconditioningssysteem opgehangen?
Voor de montage van het aircosysteem zullen diverse aanpassingen gemaakt moeten worden. Over het algemeen hebben we te maken met het plaatsen van een drietal onderdelen, namelijk de binnen unit, de buiten unit en de bijbehorende leidingen.
Allereerst wordt de juiste locatie voor de binnen unit bepaald. Hierbij is het van groot belang dat mensen plezier hebben van de airco en dat de koude lucht niet direct op het lichaam wordt geblazen. In veel situaties kan dit namelijk vervelende klachten veroorzaken. Bovendien dient de airco eenvoudig te bedienen te zijn, met een zo min mogelijke impact op het zicht. Bij een plek aan de wand wordt gebruik gemaakt van een zogeheten wand unit. Voor het plafond is de cassette unit de betere oplossing. Afhankelijk van de situatie kan de buiten unit zowel op het dak als aan de buitenwand worden geplaatst. In het eerste geval wordt deze voorzien van een aantal houten balken, om zo schade aan het dak te voorkomen. Het systeem wordt geplaatst met behulp van een hijskraan.
Tussen de binnen en buiten unit bevinden zich een aantal koperen leidingen, die verantwoordelijk zijn voor het verplaatsen van het koudemiddel dat zich in het systeem bevindt. Onze experts zorgen ervoor dat de leidingen netjes worden weg gewerkt.
Toepassing van de nieuwste technieken
Tijdens het boren van verschillende materialen wordt gebruik gemaakt van een stofafzuiging, een techniek die tegenwoordig ook door de overheid wordt verplicht. Fijnstof wordt direct opgezogen, waardoor de gebruiker en uw personeel geen klachten krijgt van de ogen of luchtwegen.
Normaal gesproken ontstaat tijdens het lassen een lichte vorm van roet aan de binnenkant van de leiding. Dit komt door de hoge temperatuur die voortkomt uit de versmelting van het metaal. De experts van BinnenKlimaatExpert maken echter gebruik van stikstof lassen. De belangrijkste eigenschap van deze stof is de zeer lage temperatuur. De stikstof loopt gestaag door de leiding, waardoor de temperatuur relatief laag blijft en geen roet wordt gevormd. Deze techniek zorgt ervoor dat roet niet loslaat en geen problemen veroorzaakt in de filters, pompen en leidingen van het systeem.
Jarenlange ervaring en expertise
Door de jarenlange ervaring en expertise van onze experts, kunnen we er in de meeste gevallen voor zorgen dat een aircosysteem binnen 1 dag wordt geïnstalleerd. Zo zorgen we voor minimale overlast en voorziet u uw personeel in korte tijd van een prettige werkomgeving. Wij maken bovendien geen gebruik van onderaannemers, werken met goedgeschoolde werknemers (uitsluitend VCA-gecertificeerde monteurs) en leveren de beste garantie voor een gunstige prijs. Bent u geïnteresseerd in een van onze systemen? Neem dan contact op met onze experts.
Algemeen
Airconditioning vervangen >
De warmtepomp adviseur: ontdek hoeveel u kunt besparen >
Functies van airconditioning >
Het Luchtgordijn hoe kiest u de juiste? >
Hoe werkt een warmtepomp? >
Hoe wordt een airconditioningssysteem gemonteerd? >
Koelen met een Airco >
Ontvochtigen met airconditioning >
Is ook verwarmen met de airco een goede optie? >
Ventileren met airconditioning >
Verwarmen met airconditioning >
Verwarmingsmonteur nodig? Advies en informatie >
Waarom kies ik voor een luchtgordijn met directe expansie? >
Warmtepomp vs CV: de verschillen >
Wat is een hybride warmtepomp? >
Wat is een lucht-lucht warmtepomp? >
Wat is een lucht-water warmtepomp? >
Wat is Sick Building Syndrome? >