Ontvochtigen met airconditioning

Het begrip ‘airconditioning’ duidt aan dat de airco niet alleen geschikt is voor het koelen van een ruimte. Het ontvochtigen met airconditioning is slechts één van de functies van de moderne airco, maar misschien wel de minst bekende.

Het belang van een goede luchtvochtigheid

Het ideale luchtvochtigheidsgehalte ligt tussen de 40 en 60 procent. Het behouden van deze luchtvochtigheid speelt een cruciale rol in het creëren van het optimale binnenklimaat. Het probleem met vochtige ruimtes is iedereen wel bekend: het voelt koud en oncomfortabel aan en vochtplekken en schimmels ontstaan. Producten kunnen in deze omstandigheden bovendien bederven en beschadigd raken. Kortom: het belang van een optimaal luchtvochtigheidsgehalte is helder.

Hoe werkt ontvochtigen met airconditioning?

Het ontvochtigen met airconditiong werkt volgens een eenvoudig principe:

  1. De vochtige lucht wordt aangezogen.
  2. Vochtige lucht wordt langs een element geleid, hierdoor condenseert het vocht.
  3. Het vocht wordt opgevangen in het airconditioning-systeem. Hierdoor wordt het vocht aan de lucht onttrokken en wordt de luchtvochtigheid op peil gebracht én gehouden.

Bespaar op uw stookkosten!

Het ontvochtigen van de lucht zorgt bovendien voor een flinke besparing op de stookkosten. Het verwarmen van een vochtige ruimte kost meer energie dan het verwarmen van een ruimte met een optimale luchtvochtigheidsgraad (40-60 procent).

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl