Ventileren met airconditioning

Het ventileren met airconditioning biedt uitkomst in ruimtes zonder ramen (die open kunnen) en zorgt voor een stabiele temperatuur. Goede ventilatie zorgt niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat, maar kan ook gezondheidsklachten voorkomen.

Het belang van ventilatie

Slechte ventilatie kan voor een reeks aan vervelende gezondheidsklachten zorgen, ook wel eens het Sick Building Syndrome (SBS) genoemd. Het Sick Building Syndrome wordt veroorzaakt door een te hoog CO2-gehalte in de lucht. Bekende klachten zijn o.a. hoofdpijn, vermoeidheid, keelpijn, droge ogen en een gebrek aan concentratie.

Het belang van een goed gekozen airconditioning-systeem

Het kiezen van airconditioning-systeem dat niet over voldoende capaciteit beschikt om voor voldoende ventilatie te zorgen kan tot problemen leiden. Het is daarom van belang dat u voor het ventileren met airconditioning goed op een aantal zaken let:

  • Hoe groot is de ruimte die geventileerd moet worden?
  • Hoeveel personen zullen in deze ruimte (gemiddeld) aanwezig zijn?
  • Welke activiteiten zullen in deze ruimte uitgevoerd worden?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw ruimte of gebouw?

Het is belangrijk om rekening te houden met de activiteiten die in de ruimte uitgevoerd zullen worden; zware lichamelijke inspanning leidt bijvoorbeeld tot een sterkere stijging van het CO2-gehalte dan een ruimte waarin administratieve werkzaamheden worden verricht.

Het belang van een goed onderhouden airconditioning

Het ventileren met de airco betekent dat de frisse buitenlucht door de airconditioning wordt aangevoerd: de airco beschikt over luchtfilters, die pollen en andere verontreinigingen uit de lucht halen. Ventileren met airconditioning is niet voor niets een uitstekende oplossing voor mensen met hooikoorts. Slecht onderhouden airconditioning-systemen kunnen echter ook klachten veroorzaken; vervuilde filters zijn dan vaak de boosdoener. Sterk vervuilde filters zorgen niet alleen dat de airco minder goed kan functioneren en ventilatie-capaciteit verliest, maar zijn ook de oorzaak van een slechtere luchtkwaliteit. Wij adviseren daarom de airconditioning minimaal 1 keer per jaar te laten onderhouden. Reinig de filters van uw airco minimaal 4 keer per jaar voor een optimale werking van uw airconditioning en een zuivere luchtkwaliteit.

Neem contact met ons op


Bellweg 20, 4104 BJ Culemborg

0345 - 511 430

info@binnenklimaatexpert.nl