Koelen met een Airco
Ook in Nederland krijgen we te maken met oplopende temperaturen; het wordt dan al snel weer tijd om te koelen met een airconditoning. Een airconditioningssysteem kan helpen bij het optimaliseren van het binnenklimaat, door de warme lucht weg te nemen en deze te vervangen door koude lucht. Zo bent u verzekerd van een aangename binnentemperatuur en zullen de arbeidsprestaties verbeteren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat werknemers beter presteren onder een juist afgesteld binnenklimaat.
Hoe werkt een airconditioningssysteem?
Airconditioning werkt op basis van een koudemiddel dat continu door het systeem wordt gepompt, totdat de gewenste temperatuur wordt bereikt. Het systeem produceert geen koude lucht, maar zorgt ervoor dat de lucht wordt afgekoeld door de warmte te onttrekken. Het ventilatiesysteem dat zich in de airco bevindt blaast de koele lucht de ruimte in. Koelen met een airconditioning werkt precies andersoms als het verwarmen met een warmtepomp. Dit systeem ontrekt de warmte aan de lucht met behulp van koudemiddel, het koudemiddel neemt de warmte op waarna deze warmte wordt ‘afgevoerd’ naar buiten.
Belangrijke thema’s bij het aanschaffen van airconditioning
Bij aanschaf van een airconditioningssysteem zien wij altijd bepaalde thema’s regelmatig terugkomen. Om u een zo goed mogelijk advies te kunnen geven, hebben we een aantal van deze thema’s uitgelicht. Komt u er als nog niet uit? Neem dan contact op met een van onze experts.
Geluid van het systeem
Het is uiteraard niet prettig wanneer een airconditioningssysteem te veel geluid maakt en het concentratievermogen hierdoor achteruit gaat. Houd daarom rekening met het aantal decibel dat een systeem veroorzaakt. Let hierbij altijd op dat geluid een relatief goed is, 20 decibel is in het geval van een tikkend geluid erg storend, wanneer deze 20 decibel te horen is als een zacht briesje dan is dat zeer acceptabel. Wanneer u vragen heeft over het feit hoe u de gasttevredenheid of medewerkertevredenheid kunt verhogen, dan staan wij altijd voor u klaar! Neem gerust contact op.
Locatie van de unit
De locatie van de binnen unit (en buiten unit) kan het aangezicht van een ruimte behoorlijk beïnvloeden. Probeer het airconditioningssysteem zo veel mogelijk buiten het zicht te hangen. Onze experts helpen u graag bij het bepalen van de meest geschikte locatie. Tegenwoordig zijn er veel design modellen beschikbaar, Daikin heeft een mooi assortiment met wand design modellen.
Verschillende types airconditioning
Bij BinnenKlimaatExpert heeft u de keuze uit een zeer uitgebreid assortiment aan gerenommeerde airconditioningssystemen. Afhankelijk van de grootte van de betreffende ruimte en uw wensen, kunnen onze experts uitstekend helpen bij het maken van de juiste keuze. Bekijk hier onze single split en multi split systemen.
In welke situaties is een airco geschikt?
De koelfunctie van een airconditioningssysteem kan in verschillende situaties goed van pas komen.
- Wanneer het te warm wordt, kan het airconditioningssysteem gebruikt worden om de betreffende ruimte te verkoelen.
- Met behulp van airconditioning kan het binnenklimaat structureel worden geregeld, zo worden klanten, gasten en medewerkers altijd voorzien in de prettigste omstandigheden.
- Een airconditioningssysteem kan ruimtes die onder alle omstandigheden gekoeld moeten worden, structureel op de juiste temperatuur houden, zoals computer- en serverruimtes.
Algemeen
Airconditioning vervangen >
De warmtepomp adviseur: ontdek hoeveel u kunt besparen >
Functies van airconditioning >
Het Luchtgordijn hoe kiest u de juiste? >
Hoe werkt een warmtepomp? >
Hoe wordt een airconditioningssysteem gemonteerd? >
Koelen met een Airco >
Ontvochtigen met airconditioning >
Is ook verwarmen met de airco een goede optie? >
Ventileren met airconditioning >
Verwarmen met airconditioning >
Verwarmingsmonteur nodig? Advies en informatie >
Waarom kies ik voor een luchtgordijn met directe expansie? >
Warmtepomp vs CV: de verschillen >
Wat is een hybride warmtepomp? >
Wat is een lucht-lucht warmtepomp? >
Wat is een lucht-water warmtepomp? >
Wat is Sick Building Syndrome? >